Zbaběle dolů? Fanoušci se pozastavují nad slovy Karlose Vémoly

Vémola Kincl

Už příští sobotu, tedy 20.5., přijde na řadu turnaj OKTAGON 43, jehož hlavním zápasem je dlouho očekávaná odveta Kincl vs Vémola 2. Domácí scénu tak konečně čeká završení jedné velké kapitoly. Organizace OKTAGON MMA při té příležitosti nabídla skvělý promo dokument z cyklu Na Dohled, který fanoušci nadšeně chválí, ale hromadně se pozastavují nad prohlášením Karlose Vémoly v souvislosti se soubojem Kincl vs Lohoré.

Leo Brichta sice tento víkend přišel o zápas, ale má to fantastické ALE

„Pirát, Kincl, Lohoré. Jen ať si to užijí do konce roku,“ pronáší Karlos Vémola v jedné scéně s úsměvem na tváři, zatímco společně s trenérem Andrém Reindersem sleduje souboj Kincl vs Lohoré. „On ho hned vezme zbaběle dolů, uvidíš. On se bude bát toho, že ho trefí a hned to vezme dolů. Když na něj zatlačíš, tak se posere. Viděls, jak na něj Pirát zatlačil a on se normálně posral.“

Právě na zmínku o zbabělém přenesení boje na zem fanoušci v komentářích hodně upozorňují. Je to totiž Karlos Vémola, kdo razí styl, který je založený na tom, že na soupeře zatlačí, projde přes rány a poté rovnou hodí a nebo tlačí na pletivo a až poté přenáší boj na zem. Začátek zápasů je tak většinou hodně podobný. Naposledy s Matavaem to sice nešlo tak hladce, ale i podsaditého borce nakonec Terminátor hodil a následně na zemi i ukončil.

„Že to říká zrovna Karlos?“ reagují fanoušci, „To je snad vtip, ne?“ Vémola se však možná snažil narazit na to, co následně zmiňoval, že má snad Kincl strach z rány a že nemá rád, když na něj někdo tlačí. Karlos navíc už v minulosti zmiňoval, že Kinclovi chybí srdce, které by mohl využít v situaci, kdy se úplně nedaří nebo je třeba zabrat a překonat hranice.

Tak či tak už je však doba podobných slov naštěstí pomalu u konce. Místo ní nadejte doba zúčtování, kterou budeme moct sledovat v hlavním zápase blížící se akce a je jasné, že do toho oba borci dají doslova vše.




   

„Připravuju se na frajera, kterého už jsem jednou porazil, jako kdyby to byl můj nejtěžší zápas v životě. Kam se můžu posunout z toho prvního zápasu? Nedokázal jsem ho ukončit. Pokud sám sobě chci dokázat, že jsem lepší, tak ho v tomhle zápase ukončím. A to je můj cíl. Půjdu tvrdě po ukončení. Všechno, co chci, ztratím jenom proto, že mě porazil tady ten kripl. Já to nedokážu připustit. Klidně v tom gymu chcípnu. Pro něj je to možná osobní, mně už je to u prdele. Seru na něj, nezajímá mě Kincl, zajímá mě ten titul,“ avizuje Karlos Vémola.

Terminátor má za sebou náročný tréninkový kemp v Thajsku, na který navázal přípravou v domovském Reinders gymu, ale také v německém UFD gymu, kde měl šanci trénovat s rivalovým přemožitelem Soldićem, který si českého borce hodně chválil.




   

„Vyrazil jsem do úplně cizího prostředí, kde vím, že jsou špičkoví bojovníci. Je to z toho důvodu, že nechci, aby mě někdo šetřil. Věděl jsem, že tady bude napjatá atmosféra a že o to víc mi nebudou chtít dát nic zadarmo. Věděl jsem, že si budu muset svojí pozici vybojovat,“ vysvětlil Vémola v novém OKTAGON dokumentu, proč vyrazil právě do německého gymu, kde je hned několik rivalů, se kterými se v minulosti přestřeloval. „Za týden mám za sebou 10 tréninkových jednotek. Já jsem tak rozbitý, že poprvé v životě nebudu protestovat a dám si sobotu a neděli pauzu. Tohle je peklo, kterým si teď budu procházet, ale je to jedno, protože to pak bude stát za to… Zápasy jsou tak blízko u sebe, že jsem se nechtěl soustředit jen na Kincla a zapomenout na Matavaa. On je levák a Soldić je také levák. Navíc porazil Kincla. Sáhnul si na něj stejně jako já. Je to ideální příprava. Pokud dám kola se Soldićem, tak určitě zvládnu zápasy s Matavaem i Kinclem.“

„Byl jsem opravdu hodně překvapený, že si vybral zrovna UFD gym a že dorazil, protože jsme se v minulosti různě popichovali na IG. Naznačovali jsme možný zápas a podobně. Je však super ho tady mít. Je to skvělý tréninkový parťák. Je silný, má dobrou kontrolu a najeté takedowny… Je silnější než Kincl. Je však třeba myslet na to, že každý zápas je nebezpečný. Když už s vámi někdo jde do klece, tak je připravený tam nechat všechno. Je tedy třeba být připravený a zachovat chladnou hlavu,“ zhodnotil Vémolu Soldić, který si trénink s Terminátorem evidentně pochvaloval




  

Jak to vypadalo v prvním souboji?

Souboj Kincl vs Vémola 2 je samozřejmě jedním z nejočekávanějších OKTAGON duelů, ale také jedním z nejkvalitnějších v historii organizace. Proti sobě totiž nastoupí bojovníci, kteří se ve světovém žebříčku pohybují kolem 60. místa světového žebříčku. Hlavní však je, že konečně dojde na souboj, na který se všichni tak dlouho těšíme.






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *